Galenski lab.

Kontakt - Galenski

Adresa: Table 21, 21000 Split

Voditelj: mr.sc.Ina Topić, mag.pharm.

Telefon: 021/ 319-106

Fax: 021/ 322-653

E-mail: laboratorij@ljekarnasdz.hr

Radno vrijeme: Radnim danom 7-15h. (sub. i ned. ne radimo)

 

Galenski pripravci

  

Galenski laboratorij: Mast za kurje oči

Što je Mast za kurje oči i kada se upotrebljava?
Mast za kurje oči se upotrebljava za uklanjanje kurjih očiju i bradavica.
Djelatna tvar Masti za odstranjivanje kurjih očiju je salicilna kiselina koja omekšava orožnjeli sloj kože čime se olakšava uklanjanje kurjih očiju.
Pripravljena je tako da se nakon uporabe na kurje oko stvara tanki film koji zadržava salicilnu kiselinu na mjestu djelovanja. Time se postiže bolja učinkovitost pripravka i izbjegava oštećenje okolne, zdrave kože.
Sastav:
Djelatna tvar: salicilna kiselina.
Pomoćne tvari: bijeli vazelin, bijeli vosak, lanolin, lanette.

Kako upotrebljavati Mast za kurje oči?
Mast pomoću vatiranog štapića nanesite 2x dnevno na kurje oko. Zdravu kožu u neposrednoj blizini kurjeg oka preporuča se zaštiti neutralnom mašću. Nakon 3-4 dana uporabe masti, uz prethodno namakanje kože u toploj kupelji, kurje oko se lako odstranjuje. Za uklanjanje bradavica potrebna je duža uporaba.
MJERE OPREZA: Mast za odstranjivanje kurjih očiju ne smije dospjeti u oči, na sluznicu te na upaljenu ili oštećenu kožu. Ukoliko se to ipak dogodi, mast obilno isperite vodom. Mast za odstranjivanje kurjih očiju se ne smije nanositi na madeže i neobične bradavice s dlakama. Nakon uporabe kutijicu dobro zatvoriti.

Kada ne smijete upotrebljavati Mast za kurje oči?
Mast za odstranjivanje kurjih očiju ne smiju upotrebljavati osobe preosjetljive na pojedine sastojke ili ukoliko je koža oko kurjeg oka oštećena. Ukoliko se pojavi reakcija preosjetljivosti tijekom uporabe Mast za kurje oči potrebno je odmah prekinuti uporabu.
Mast za odstarnjivanje kurjih očiju ne bi smjeli upotrebljavati dijabetičari, osim uz preporuku liječnika ili ljekarnika.

Način izdavanja
Mast za odstarnjivanje kurjih očiju izdaje se u ljekarnama bez liječničkog recepta.

Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25° C , izvan dohvata djece.

Rok uporabe
Rok uporabe istaknut je na pakovanju. Lijek se ne smije upotrebljavati nakon isteka roka uporabe. Rok uporabe nakon prvog otvaranja tube je 12 mjeseci (12M). Istek roka valjanosti odnosi se na posljednji dan tog mjeseca.


  • Mjesto primjene: Koža
  • Područje djelovanja: Koža
  • Primjena za: Kurje oči
  • Ljekoviti oblik: Masti
  • Pakiranje: 10g

Pretraživač preparata GL

Pretraži