Permogel 50 g

PERMOGEL


Permogel sadržava 1 % permetrina u obliku gela. Permetrin je sintetički insekticid iz skupine piretroida, djeluje protiv širokog spektra nametnika uključujući uši, krpelje, buhe, grinje i druge člankonošce. Djeluje kao neurotoksin tako da se veže na natrijeve kanale živčanih stanica. Na taj način ne može doći do normalne polarizacije stanice te dolazi do odgođene depolarizacije i paralize nametnika. 


Permogel je indiciran kod ušljivosti glave i stidne ušljivosti.


Ušljivost glave je infestacija vlasišta s parazitom Pediculus humana capitis koji se čvrsto veže za površinu dlake te siše krv domaćina. Najčešće područje infestacije su sljepoočnice, područje iza ušiju i zatiljak.


Stidna ušljivost je infestacija pubične i perianalne regije s parazitom Phtirius pubis iako mogu biti zahvaćene i druge površine tijela. Glavni simptom bolesti je intenzivan svrbež na mjestu infestacije parazita, dok su dlake posute sitnim bjelkastim tvorbama.


Ušljivost se prenosi bliskim tjelesnim kontaktom (izravan dodir glave o glavu, spolni odnos ili dijeljenje kreveta, nešto rjeđe korištenjem zajedničkih predmeta). Odrasla uš može preživjeti 24 sati van domaćina na sobnoj temperaturi i prosječnoj vlažnosti zraka. S obzirom da se ušljivost brzo širi unutar kućanstva i drugih zajednica, potrebno je da pacijent ne dijeli osobne stvari, odjeću i posteljinu s ostalim nezaraženim ukućanima.


NAČIN UPOTREBE


Za liječenje ušljivosti glave:
Nanesite Permogel na vlažnu kosu. Potpuno prekrijte vlasište s pripravkom, prvotno nanoseći na područje iza ušiju i na zatiljak. Zaštitite oči s ručnikom kako pripravak ne bi dospio u oči. Ostavite Permogel na kosi 10 minuta (ne duže!). Isperite kosu s mlakom vodom. Posušite kosu ručnikom i dobro iščešljajte gustim češljem. Isčešljavajte kosu gustim češljem svaka 2-3 dana, a vidljive gnjide uklanjajte s rukom pojedinačno. Ako se žive uši uoče sedam do deset dana nakon prve primjene, potrebno je ponoviti postupak.


Za liječenje stidne ušljivosti:
Nanesite Permogel na zahvaćeno pubično područje te isperite nakon 10 minuta. Ako se žive uši uoče sedam do deset dana nakon prve primjene, potrebno je ponoviti postupak.


Infestacija se smatra uklonjenom ako tjedan dana nakon primjene Permogela na zahvaćenom području više nema prisutnih živih ušiju.
Na dan upotrebe Permogela u perilici operite (pri 50 °C i više) odjeću, posteljinu i ručnike koje koristite. Tkaninu koju ne smijete izlagati visokim temperaturama možete ostaviti u hermetički zatvorenim plastičnim vrećama barem 72 sata.


Sastav
1 g gela sadržava 10 mg permetrina.
Pomoćne tvari: voda, pročišćena, propilenglikol, trietanolamin, karbomeri, metilparahidroksibenzoat, propilparahidroksibenzoat.

Način izdavanja
Permogel se izdaje na liječnički recept u ljekarnama.

• MJESTO PRIMJENE Koža
• PODRUČJE DJELOVANJA Koža
• PRIMJENA ZA Infestacija kože parazitom
• LJEKOVITI OBLIK Gel
• PAKIRANJE 50 g

Out Of Stock

Kontakt

Galenski labaratorij

Adresa: Table 21, 21000 Split

Voditelj: mr.sc. Ina Topić
T. +385 (0)21 319 106
F. +385 (0)21 322 653
E. labaratorij@ljekarnasdz.hr

RADNO VRIJEME

radnim danom 7-15h, subotom i nedjeljom ne radimo