Inulin 100 g

INULIN 

Inulin je složeni ugljikohidrat iz skupine fruktana (fruktooligosaharidi ili FOS) koji se dobiva iz korijena cikorije (Cichorium intybus L).

Vlakna inulina su netopljiva i otporna na enzimsku razgradnju u tankom crijevu pa nerazgrađena dospijevaju u debelo crijevo gdje ga razlažu bakterije debelog crijeva te tako pomažu održavanju zdrave funkcije crijeva.

Inulin služi kao izvor hrane korisnim bakterijama (prebiotik), potiče rast zdrave crijevne bakterijske flore u smislu povećanja broja korisnih bakterija, što ima učinak na zdravlje tankog i debelog crijeva. Inulin povećava količinu bakterija sojeva Bifidobacterium i Lactobacillus što za posljedicu ima jačanje imunološkog sustava u tijelu, smanjenje broja patogenih bakterija u crijevima, olakšavanje zatvora i povećanu apsorpciju hranjivih tvari u crijevima.

 

  • MJESTO PRIMJENE Na usta 
  • PODRUČJE DJELOVANJA:  Probavni trakt
  • PRIMJENA ZA Zatvor, nadutost, otežana probava
  • LJEKOVITI OBLIK prah
  • PAKIRANJE 100 g

Kontakt

Galenski labaratorij

Adresa: Table 21, 21000 Split

Voditelj: mr.sc. Ina Topić
T. +385 (0)21 319 106
F. +385 (0)21 322 653
E. labaratorij@ljekarnasdz.hr

RADNO VRIJEME

radnim danom 7-15h, subotom i nedjeljom ne radimo