Aktualno

Što Pharmagalovu Gavezovu mast čini različitom od sličnih pripravaka na tržištu?

Što Pharmagalovu Gavezovu mast čini različitom od sličnih pripravaka na tržištu?

Na tržištu postoje brojni ljekoviti pripravci s biljnim ekstraktima čija je uloga očuvanje zdravlja te je određena skupina korisnika sklona upotrebi upravo takvih, prirodnih pripravaka.

Biljke su kroz svoju evoluciju razvile razne obrambene mehanizme kako bi se zaštitile od patogena i biljojeda, kao što je primjerice produkcija tzv. prirodnih pesticida, odnosno biljnih toksina poznatih kao pirolizidinski alkaloidi. Pomoću njih, biljke se brane od sebi štetnih okolišnih čimbenika, međutim ti isti biljni toksini štetni su i za ljude.

Kako bi se minimizirao rizik od toksičnih utjecaja pirolizidinskih alkaloida koji se nalaze u više od 6000 biljnih vrsta, od izuzetne je važnosti kontrola ulaznih biljnih sirovina na samom početku proizvodnje određenog biljnog pripravka. Tako je u laboratoriju Pharmagala razvijena jedinstvena Gavezova mast na tržištu, upravo s ekstraktom korijena gaveza pročišćenog od pirolizidinskih alkaloida kako bi svojim korisnicima zajamčio dodatnu sigurnost tijekom upotrebe ovakve tradicionalne masti.

Osim pročišćenog ekstrakta korijena gaveza, Pharmagalova Gavezova mast sadrži i maslinovo i bademovo ulje za dodatnu njegu, te koncentrirani ekstrakt nevena za snažniji učinak.

Redni broj4