Aktualno

CIJEPLJENJE U LJEKARNAMA 2020.

U suradnji s Hrvatskom ljekarničkom komorom (HLJK), naša ustanova sudjeluje u provođenju projekta “Cijepljenje u ljekarnama 2020.” u sezoni cijepljenja protiv gripe 2020./2021. Projekt je u potpunosti podržan od strane  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

 

U NAŠIM LJEKARNAMA SINJ i MAKARSKA 1 (Kačićev trg) provodit će se cijepljenje protiv gripe od strane izabranog liječnika  od 19. do 24. listopada 2020.

U NAŠOJ LJEKARNI VAROŠ (City Centre One) provodit će se cijepljenje protiv gripe od strane izabranog liječnika 20., 22. i 24. listopada.

 

CJEPIVO SE IZDAJE NA PRIVATNI LIJEČNIČKI RECEPT, A PACIJENT PLAĆA CJEPIVO U PUNOM IZNOSU.

 

Ukoliko planirate koristiti uslugu cijepljenja u našim ljekarnama, OBAVEZNA je prethodna najava na broj telefona:

LJEKARNA VAROŠ: 021/ 345 – 738

LJEKARNA SINJ: 021/ 821 – 108

LJEKARNA MAKARSKA 1: 021/ 611 – 227

 

Cijepljenje se preporuča svima koji žele smanjiti rizik obolijevanja od gripe, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) cijepljenje posebno preporuča osobama s povećanim rizikom od nastanka komplikacija, a to su:

Osobe starije od 65 godina

Osobe s kroničnim bolestima srca i pluća, uključujući astmu, cističnu fibrozu, bronhopulmonalnu displaziju i prirođenim srčanim greškama

Osobe s metaboličkim bolestima, uključujući dijabetes

Osobe s oslabljenim imunološkim sustavom (zbog bolesti ili lijekova), uključujući i HIV pozitivne osobe

Osobe koje su profesionalno ili privatno u kontaktu s osobama koje pripadaju rizičnim skupinama te im lako mogu prenijeti infekciju

Zdravstveni djelatnici

Štićenici i djelatnici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika

Trudnice